WBTR-verplichtingen: nog 6 weken tot 1 juli

Verenigingen en stichtingen hebben nog zes weken de tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe wet WBTR. Vanaf 1 juli moeten ze eraan voldoen. Gebruik het stappenplan om zaken voor die datum op orde te hebben.

Er is tot nu toe weinig publiciteit geweest over de nieuwe wet. De coronacrisis is daarvan één van de oorzaken. Niettemin heeft de politiek vorig jaar bewust gekozen voor 1 juli als ingangsdatum. Dan geldt een verscherpte aansprakelijkheid voor bestuursleden. Met een goede voorbereiding is dit echter niet iets om wakker van te liggen. Voorwaarde is wel dat je binnen het bestuur afspraken hebt gemaakt en vastgelegd zoals de wetgever die graag ziet.

Het WBTR-stappenplan wil het verenigingen en stichtingen gemakkelijk maken. Veel koepelorganisaties onderschrijven die doelstelling en bieden aangesloten leden een korting van 50% op gebruik ervan. Zo kun je binnen 6 weken alles hebben geregeld.

Een deel van de verenigingen en stichtingen is inmiddels al aan de slag gegaan. Wij adviseren om hun voorbeeld te volgen omdat 1 juli dichtbij is. De kortingscodes staan op https://wbtr.nl/partners/

Meer informatie op https://wbtr.nl of bij één van de gratis te volgen webinars over de verplichtingen en effecten van de nieuwe wet. Inschrijven via https://wbtr.nl/actueel/webinars-bijeenkomsten/

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief