Bestuurdersaansprakelijkheid verder uitgediept

Afgelopen maanden is in de WBTR-webinars gesproken over hulp aan besturen om alle aspecten van bestuurdersaansprakelijkheid op een rij te zetten. Een belangrijk onderdeel daarvan is risicoanalyse: waar kan een bestuur in de problemen komen?

Hoewel het stappenplan voor de WBTR afdoende is zijn er vooral grotere verenigingen en ambitieuze kleinere die gevraagd hebben om een volledige lijst van alle punten waar je naar zou kunnen kijken. Een zeer grondige risicoanalyse dus. Daarover hebben wij met diverse specialisten gesproken.

De conclusie: volledigheid en overzichtelijkheid strijden met elkaar. Waar eenvoud en helderheid kenmerk zijn van het stappenplan, dreigt een compleet overzicht van alle facetten van een vereniging/stichting veel te ingewikkeld te worden. Dit wordt versterkt doordat er veel verschillende soorten verenigingen en stichtingen zijn. Het is dan bijna onmogelijk om alle facetten/risico’s overzichtelijk en begrijpelijk te presenteren. Dit zou zelfs tot verwarring kunnen leiden. Ook willen wij geen checklist aanbieden zonder panklare antwoorden en oplossingen daarbij.

Komende maanden worden gebruikt om tot een goede uitwerking te komen. We gaan daarover in gesprek met de koepels en gebruikers. Samen komen we er wel uit. Wordt vervolgd dus.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief