WBTR met onderzoeksresultaten in de Telegraaf

De uitkomsten van een grootschalig onderzoek naar (on)bekendheid van de WBTR heeft afgelopen week geleid tot publicaties in landelijke en regionale dagbladen. Daarin is stilgestaan bij de consequenties voor huidige bestuursleden en de gevolgen voor het werven van toekomstige bestuurders. Algemene teneur: bij een goede voorbereiding is vrees niet nodig.

Het onderzoek van DNA en IVBB bracht aan het licht dat de meerderheid van bestuurders van verenigingen en stichtingen ten tijde van de enquête onvoldoende was voorbereid op de WBTR. In de vorige nieuwsbrief hebben we de belangrijkste resultaten gepresenteerd.

Door de publiciteit zal de onbekendheid dalen, is de verwachting. Dat is hoopvol, vinden DNA en IVBB. Daardoor zullen bestuursleden de nodige acties gaan ondernemen die noodzakelijk zijn voor de nieuwe situatie na 1 juli.
In De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad kwamen respectievelijk een adviseur en een bestuurslid van plaatselijke sportvereniging aan het woord. Ze gingen in op de achtergronden en waarde van de nieuwe wet. Hun gezamenlijke conclusie: wie er serieus mee omgaat, voorkomt dat bestuursleden onnodig een risico lopen.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief