Over één week is het zover

Over een week is het 1 juli 2021, de ingangsdatum van de nieuwe wet WBTR waaraan verenigingen en stichtingen in Nederland moeten voldoen. Ben erop voorbereid!

Pas afgelopen dagen zijn veel verenigingsbesturen geconfronteerd met het feit dat er op 1 juli het een en ander verandert voor hun vereniging. Vanaf dat moment moeten ze voldoen aan de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Met name veel kleinere verenigingen waren hiervan niet op de hoogte, bleek eerder uit grootschalig onderzoek dat DNA (De Nederlandse Associatie) en IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen) hebben laten uitvoeren onder bestuurders van verenigingen en stichtingen. Meer dan 60 procent had nog nooit van de WBTR gehoord, laat staan de verplichtingen die de wet met zich meebrengt.

Om op een gemakkelijke wijze aan de wet te voldoen, hebben DNA en IVBB een stappenplan laten ontwikkelen. Zonder de inschakeling van externe juristen komen bestuursleden op eenvoudige wijze te weten wat de wet van ze verlangt. In begrijpelijke taal met uitleg via video’s word je als het ware bij de hand genomen. Een van de belangrijkste aspecten voor vrijwillige bestuurders is de aanscherping van de regels over persoonlijke aansprakelijkheid. Als je een aantal zaken regelt zoals de wet vraagt, is er geen reden tot ongerustheid.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief