Gratis webinar met algemene uitleg voor nieuwkomers

Op woensdag 7 juli aanstaande is er een gratis webinar met algemene uitleg over aspecten van de WBTR. Hoewel de wet vandaag ingaat, hebben nog niet alle besturen in Nederland de tijd genomen zich erin te verdiepen. Heb je er nog geen kennis over de WBTR? Volg dan dit gratis webinar.

Wat betekent de nieuwe wet voor mijn vereniging of stichting? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ook mijn organisatie binnenkort voldoet aan de wet? Welke mogelijkheden zijn er om met minimale inspanning op de hoogte te komen en zaken te regelen? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens het gratis webinar vanuit het samenwerkingsplatform WBTR.nl. Afgelopen maanden zijn al tientallen webinars georganiseerd, in aanloop naar 1 juli.

Het is niet vreemd als je niet eerder over de wet had gehoord. Je bent niet de enige. Mede door de coronacrisis, is de aandacht voor deze nieuwe verenigingen- en stichtingenwet beperkt geweest. Maar de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) gaat wel vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland aan. Er verandert het een en ander, onder meer ten aanzien van de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuursleden. Daarom is het belangrijk om de werkwijzen binnen vereniging of bestuur te bespreken en vast te leggen.

Het WBTR-stappenplan is daarbij een goed hulpmiddel. Ook hierover kun je tijdens het webinar informatie verkrijgen. Veel koepelorganisaties bieden hun leden een korting aan van 50 procent op het gebruik van het online stappenplan. Daarmee is het de gemakkelijkste manier om tegen zeer geringe kosten in weinig tijd aan de wet te voldoen.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief