Gebruikers over WBTR-stappenplan ‘Makkelijker en duidelijker’

‘Vergeleken met andere cursussen en ondersteuning is het stappenplan van wbtr.nl gemakkelijker te gebruiken en beter geschikt voor bestuurders met beperkte juridische kennis’. Die reactie krijgen we terug van gebruikers die ook elders gebruik hebben gemaakt van begeleiding om aan de WBTR te voldoen.

Wbtr.nl is een initiatief van een aantal verenigingsprofessionals met het doel bestuursleden te helpen. De belangrijkste doelgroep zijn vrijwillige bestuursleden die zich in hun vrije tijd graag inzetten voor hun vereniging of stichting. Het ontwikkelde stappenplan is bedoeld om hen op gemakkelijke wijze en tegen lage kosten te laten voldoen aan de verplichtingen van de Wet toezicht en bestuur rechtspersonen die op 1 juli is ingegaan.

Begrijpelijke taal, veel voorbeelden en video’s

De wetgever heeft ervoor gekozen geen onderscheid te maken tussen soort of grootte van vereniging of stichting. De gekozen formuleringen kunnen daardoor afschrikken. Verenigingsjuristen en -communicatiemensen hebben zich erover gebogen en de vereisten in begrijpelijke taal uiteengezet. Met een invul-werkboek en tekstvoorbeelden kunnen bestuursleden zelf aan de slag. Elke stap heeft een uitlegvideo. Mocht het onverhoopt nodig zijn, is een helpdesk beschikbaar voor het beantwoorden van juridische vragen. Gebruikers van het stappenplan kunnen daarvan kosteloos gebruik maken.