Bestuursleden werven

Elke vereniging of stichting is wettelijk verplicht om een bestuur te hebben en voor de continuïteit is het werven van nieuwe bestuursleden dus noodzakelijk. Stel het zoeken naar potentiële nieuwe bestuursleden daarom niet uit totdat een bestuurslid aftreedt, maar bespreek op tijd in het bestuur wie gevraagd zou kunnen worden als nieuw bestuurslid.

Voor veel verenigingen en stichtingen blijkt het een lastige opgave om geschikte mensen te vinden. Met een goed plan van aanpak hoeft dat niet zo te zijn. De beste manier om aan nieuwe bestuursleden te komen, is het ze persoonlijk te vragen. Verdiep je in de motieven van aspirant-bestuurders. Voelen zij zich verbonden met het doel van de vereniging of stichting, willen zij een maatschappelijke bijdrage leveren, of juist mensen leren kennen, of zichzelf verder ontwikkelen? Pas je aanbod richting de aspirant-bestuurders hierop aan.

In de BestuursChecklist hebben we stappen inzichtelijk gemaakt die je van hulp kunnen zijn bij het werven van nieuwe bestuursleden.

Meer informatie: Hoe werkt het en hoe regel je het? Kijk in de BestuursChecklist.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief