WBTR-Stappenplan neemt huiver weg

Een aantal verenigingen en stichtingen meldt een toenemende huiver bij vrijwilligers om toe te treden tot het bestuur. Nieuwe bestuurders aarzelen vanwege de aangescherpte regels over onder meer aansprakelijkheid. Juist daarom is het WBTR-stappenplan ontwikkeld. Bestuurders zijn en blijven nodig voor bloeiende verenigingen.

De Nederlandse Associatie (DNA, vereniging van verenigingen) en het Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen (IVBB) zagen het risico al in een vroegtijdig stadium. Meer persoonlijke aansprakelijkheid zou kunnen inhouden dat het voor verenigingen lastiger is nieuwe bestuursleden te werven, zeker als het gaat om vrijwilligers.
Om dat risico tegen te gaan is het stappenplan van WBTR.nl ontwikkeld. Dat neemt besturen bij de hand zodat zij gemakkelijk aan de vereisten van de wet kunnen voldoen. Dat minimaliseert de kans op problemen. De wet is bedoeld om de kwaliteit van bestuur te verhogen. Door het bespreken en vastleggen van procedures en verantwoordelijkheden kunnen bestuursleden dit borgen. Het stappenplan helpt om dit te doen en geeft opties en voorbeeldteksten.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief