Verenigingen helpen elkaar om te voldoen aan WBTR

Koepelorganisaties van verenigingen en stichtingen hebben de krachten gebundeld om hun leden eenvoudig en betaalbaar aan de WBTR te laten voldoen. Dat heeft geleid tot een stappenplan waarin alle verplichtingen aan bod komen. ‘We helpen elkaar om te vermijden dat iedereen het wiel opnieuw moet uitvinden’.

Juristen en verenigingsprofessionals hebben in 2020 alle artikelen van de komende wet bestudeerd. Samen hebben ze de wetsteksten zodanig vertaald dat iedere verenigingsbestuurder eenvoudig te weten komt wat hem of haar te doen staat. Daarbij is nadrukkelijk ook gekeken naar besturen die bestaan uit vrijwilligers. Vrijwel alle verenigingen en stichtingen moeten immers aan de nieuwe wet voldoen. De WBTR geldt niet alleen voor grote en professionele organisaties.

Het WBTR-stappenplan voorkomt dat besturen onnodig veel tijd, geld en energie moeten besteden aan de wet. Aan aandacht ontkomt echter geen enkel bestuur. Je zúlt er even tijd voor vrij moeten maken. Maar niet meer dan nodig is. Initiatiefnemers van de samenwerking zijn DNA (de Nederlandse Associatie) en IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen). In het co-creatieteam zaten mensen uit vooraanstaande verenigingen en koepelorganisaties, zoals ANVR, BOVAG, MKB Nederland, MODINT, NOC*NSF, KNMP, BMWT, ABU en VNG. Meer informatie over het stappenplan op www.wbtr.nl

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief