Suggesties voor aanpassingen en toevoegingen welkom

Het stappenplan wbtr.nl is ontstaan via co-creatie. Deskundigen van zeer uiteenlopende verenigingen en koepelorganisaties hebben samen met De Nederlandse Associatie (DNA) en het Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen (IVBB) een instrument ontwikkeld om vooral kleine verenigingen en stichtingen te helpen. De opzet van co-creatie blijft bestaan.

Van, voor en door verenigingen en stichtingen. Dat is vanaf het begin de filosofie geweest achter wbtr.nl en krijgt ook op die manier invulling.

Gebruikers hebben een actieve inbreng geleverd bij de totstandkoming van de opzet. Nog altijd is er voortdurend contact met mensen in de wereld van verenigingen en stichtingen. Dat heeft onder meer geleid tot de ontwikkeling van twee verschillende versies (voor verenigingen en stichtingen) in twee uitvoeringsniveaus (basis en plus). Daarnaast zijn de voorbeelden en conceptteksten afgestemd op de praktijk zoals gebruikers die tegenkomen.

De honderden gebruikers van het stappenplan reageren enthousiast op het gebruiksgemak. Een enkele keer geven ze het signaal dat iets nog wat gemakkelijker kan worden verwoord of aangegeven. Onderdeel van de co-creatie is de terugkoppeling naar de deelnemende partijen en beoordeling van de binnenkomende signalen. Indien gewenst of nodig, worden zaken direct aangepast of uitgebreid.

Zo is er de vraag hoe het zit met bestuursaansprakelijkheidsverzekeringen. Wij zoeken dat uit en voegen dat snel toe aan de omgeving.