Is een aansprakelijkheidsverzekering voor het bestuur een must?

De aansprakelijkheidsverzekering voor stichtingen en verenigingen afsluiten is absoluut aan te raden! Maar wist je dat je ook een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten? Hebben jullie deze verzekering al? Of dekt de gemeente misschien deze aansprakelijkheid? Want dat is in sommige gevallen zo!

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor bestuursleden, directeuren, toezichthouders en commissarissen van organisaties, stichtingen en verenigingen. Bestuurders kunnen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld als een derde schade heeft geleden vanwege het onzorgvuldig handelen van een bestuurder. Als een bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld, dan moet hij de schade vergoeden vanuit zijn eigen vermogen. Over het algemeen valt deze schade niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering van de stichting of vereniging en dan biedt de bestuurdersaansprakelijkheids-verzekering uitkomst.

Kortom, goed om het eens te checken toch? Willen jullie met het bestuur een goede afweging kunnen maken? Lees dan het volledige artikel in het WBTR platform. Dit nieuwe artikel staat in de BestuursChecklist onder het menu “Financiën en Administratie”. Log daarom nu in en lees meer.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief