Helft gebruikers stappenplan al klaar

Iets meer dan de helft van alle gebruikers van het WBTR-stappenplan heeft alle onderdelen doorgenomen, besproken en vastgelegd. Van de andere helft zijn velen al goed gevorderd.

Conclusie: Bestuurlijk Nederland is goed aan de slag gegaan met de WBTR.

Het stappenplan beoogt bestuurders te ondersteunen bij het voldoen aan de nieuwe wet. Alle facetten van de wet komen aan bod, met adviezen en praktische hulp hoe ermee om te gaan. Van alle besturen die afgelopen maanden het stappenplan zijn gaan gebruiken, heeft iets meer dan de helft het proces al afgerond. Daarmee voldoet hun vereniging of stichtingen aan de doelstelling van de nieuwe wet, namelijk het borgen van ‘goed bestuur’ in heldere afspraken.

Eén van de handicaps van afgelopen maanden was het verbod voor besturen om fysiek bij elkaar te komen. Voor het bespreken van de onderwerpen, heeft het voorkeur elkaar te zien, gaven bestuursleden aan. Anderen hebben het digitaal vergaderen gebruikt om het stappenplan door te nemen.

Naar verwachting zullen alle gebruikers het stappenplan komende maanden volledig doorlopen, zodat bij het begin van het nieuwe seizoen 2021/2022 zaken op orde zijn. Dan kan alle aandacht weer gaan naar de activiteiten waarvoor vereniging of stichting zijn opgericht.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief