WBTR geldt ook voor hele kleine verenigingen/stichtingen

De meest gestelde vraag die ons wordt gesteld: moeten ook hele kleine verenigingen of stichtingen voldoen aan de nieuwe wet WBTR. Het antwoord is kort maar krachtig: ja!
Groot of klein, een professioneel of vrijwilligers-bestuur: het maakt niet uit.

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) is voor alle verenigingen en stichtingen van toepassing. En ook voor coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen. Er zijn slechts een paar uitzonderingen, Verenigingen van Eigenaren en kerkgenootschappen als die zich niet als vereniging hebben georganiseerd.

Veel bestuurders blijken verrast door de wet. Zeker omdat verenigingen in coronatijd hun activiteiten tijdelijk hebben moeten stilleggen. De wet kent echter een lange voorgeschiedenis van tien jaar. De wet is er gekomen om misstanden binnen verenigingen en stichtingen tegen te gaan. Helaas komen die vaker voor dan velen denken.  

De wet is de wet en dus moet je je eraan houden. Daarin is weinig keuze. Er is wel een keuze hoe je aan de wet wilt voldoen. Huur je een jurist in? Ga je zelf aan de slag op basis van de wetteksten? Of ga je gebruik maken van een kant-en-klare oplossing zoals www.wbtr.nl?

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief