Waar staat de hele wet?

Tijdens de webinars van WBTR.nl wordt geregeld de vraag gesteld naar de volledige tekst van de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR), gepubliceerd op 11 december 2020 en per 1 juli aanstaande van kracht. De gehele tekst is te vinden op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2020-507.html

De nieuwe wet heeft betrekking op alle verenigingen en stichtingen in Nederland (met alleen kerkbesturen en VvE’s uitgezonderd). De komst van de wet heeft bijna 10 jaar geduurd. De regering wil dat verengingen en stichtingen zich professioneler gedragen. Ook de kleinere. Tot 1 juli 2021 is er tijd om aan de verplichtingen tegemoet te komen.

Vertaling naar stappenplan
De volledige wetstekst beslaat een flink aantal pagina’s, opgesteld in lastige juridische taal, met inbegrip van verwijzingen naar andere wetten. De complexheid hiervan was reden voor het samenwerkingsverband WBTR.nl. Samen met vijftien verenigingen hebben gespecialiseerde juristen alles verplichtingen en eisen doorgenomen, geanalyseerd en ontrafeld.

HHet resultaat is het WBTR-stappenplan. Daarin staat de wet nu op een toegankelijke, begrijpelijke en gemakkelijke manier uitgelegd. Ook zijn er veel voorbeeldteksten gemaakt. Daarmee kunnen bestuursleden van verenigingen en stichtingen aan de slag. Deze werkwijze is speciaal in het leven geroepen voor organisaties die niet zelf beschikken over de noodzakelijke juridische wetskennis of het ongewenst vinden veel verenigingsgeld te besteden aan kostbaar extern juridisch advies.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief