Alle verenigingen moeten aan de slag voor 1 juli 2021

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen heeft een stevige impact op alle verenigingen in Nederland. Branche- en beroepsverenigingen, professionele en amateurbesturen, betaalde en vrijwillige bestuurders: ze krijgen er allemaal mee te maken.

De nieuwe wet bevat strengere eisen ten aanzien van onder meer bestuurlijke besluitvorming en financiële transacties. Belangrijk is de verplichting procedures transparant vast te leggen. Dit om conflicten te voorkomen en er bij discussies met leden en externen op terug te kunnen vallen. De wet gaat in op 1 juli 2021. Verenigingen hebben dan ruim een half jaar de tijd om zich voor te bereiden.

Omdat dit allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan hebben een aantal grotere verenigingen en koepels de handen ineen geslagen (co-creatie). Samen werken ze aan een eenvoudige betaalbare oplossing zodat alle type verenigingen aan de wet kunnen gaan voldoen zonder daar grote uitgaven voor te moeten doen. De co-creatie groep heeft verder als doel om de verenigingen echt te helpen en te ontzorgen.

Er zijn tientallen sectoren in Nederland waar verenigingen met de wet aan de slag moeten. Muziek, sport, cultuur, hobby-verenigingen, patiëntenverenigingen enz.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief