Neem geen risico met je bestuurswerk

De nieuwe wet WBTR is voor bestuursleden een goed moment om even na te denken over hun positie en verantwoordelijkheden. En om eventuele risico’s te minimaliseren.

Je doet als bestuurslid veel werk voor je vereniging of stichting. Je stopt er veel tijd en energie in. Vaak zonder beloning. De WBTR heeft de aansprakelijkheid van bestuurders aangescherpt. Daarom mag je als bestuurslid van je vereniging of stichting verwachten dat er serieus wordt gekeken naar de WBTR. Verzeker je ervan dat de organisatie voldoet aan de wet. Dat kan bijvoorbeeld door gebruikmaking van het WBTR-stappenplan.

De risico’s van bestuurswerk vormen geen probleem als je vereniging of stichting aan die wet voldoet. Gun jezelf en het bestuur dat comfort want we willen allemaal dat bestuurswerk leuk blijft.

Veel gebruikers van het stappenplan hebben hun ervaringen met ons gedeeld. Zij geven aan dat de hoeveelheid werk om aan de wet te voldoen, best meevalt. En dat ze het veel leuker en nuttiger vonden dan ze eerst dachten.

Wij hebben die ervaring op de website van wbtr.nl gezet. Lees de verhalen van bestuursleden van verenigingen en stichtingen die zich net als jij elke dag inzetten. Lees het verhaal van Ton, secretaris bij de kanoclub, Maria, bestuurslid bij de turnvereniging en Dick, penningmeester van de Stichting Stoomtrein https://wbtr.nl/ervaringen/

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief