Gebruikers enthousiast over WBTR-stappenplan

De reacties van de eerste gebruikers van het WBTR-stappenplan zijn positief. De opzet – gemakkelijk, begrijpelijk en toegankelijk – blijkt in de praktijk aan te sluiten bij het beoogde doel. Het is mogelijk ruim voor de ingangsdatum van de wet alle verplichtingen af te ronden.

Het stappenplan is ontwikkeld om (kleinere) verenigingen zonder veel moeite te laten voldoen aan wettelijke verplichtingen per 1 juli a.s. Dat is de ingangsdatum van de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen. Die geldt voor alle verenigingen en stichtingen in Nederland en raakt alle bestuurders en eventuele toezichthouders.

Het maakt niet uit of die functies vrijwilligerswerk is of betaald. In alle gevallen is voortaan onder meer sprake van persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid. Het is belangrijk dat iedere vereniging en stichting vastlegt hoe zij omgaat met zaken als bestuurlijke besluitvorming, financiën, afwezigheid van bestuursleden enz. Al deze thema’s komen terug in het stappenplan, met uitleg en voorbeeldteksten.

Recente berichten:

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief