Het is niet eenvoudig om in de aanloop naar een nieuwe wet direct een goed beeld te hebben van de inhoud, de bedoeling en onderdelen.

We zijn met een team van zeven mensen aan de slag gegaan. Drie juristen, twee tekstschrijvers en twee verenigingsspecialisten. Daarnaast hebben we externe juristen en een notaris gevraagd mee te kijken.

Juristen met jaren ervaring die werken voor verenigingen en stichtingen.

Er zijn zorgvuldige overwegingen gemaakt op elk onderdeel van de wet. Vooral de bedoeling van de wetgever om verenigingen en stichtingen een stap richting professionalisering te brengen is, denken wij, goed gelukt.

De expertise van onze juristen mr. Jelle Terpstra, mr. Robin Kooij en mr. Bob Somers op dit onderwerp is uniek te noemen vanwege het feit dat ze ook in de dagelijkse praktijk al werken voor verenigingen, branches en beroepsorganisaties. Zij zijn destijds ook de grondleggers geweest voor het AVG-programma van de Stichting AVG voor Verenigingen.

De vertaling van de juridische teksten naar leesbare en begrijpelijke taal is voornamelijk gedaan door Paul Wouters (en enkele andere teamleden). Paul heeft 30 jaar + ervaring in communicatie met voor en door verenigingen als communicatie manager, PA-specialist en woordvoerder voor een groot aantal verenigingen en brancheorganisaties.

Ook aan de slag met WBTR?