Een gokverslaving binnen de top van een goede doelenstichting is ten koste gegaan van kwetsbare kinderen. Het is helaas een waar gebeurd verhaal, mogelijk geworden doordat het omgaan met geld niet goed was geborgd. Zorg ervoor dat het je niet overkomt! De WBTR is bedoeld om dit tegen te gaan. Voorkom problemen, regel je zaken goed.
Een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Dat hoorde de oprichter en directeur van Stichting Droomwens tegen zich eisen voor verduistering en diefstal. In vier jaar tijd ging meer dan 800.000 euro niet naar het goede doel, maar naar het casino. De gokverslaving bleek de directeur de baas te zijn. Ook vervalste hij de administratie van de stichting. De rechtbank oordeelde ook dat de man zich voor 3 jaar niet meer mocht bezighouden met de stichting of andere goede doelen.
Het zal je als medebestuurder of toezichthouder van een stichting maar gebeuren. Waarom is het nooit opgemerkt? Omdat de omgang met geld niet was vastgelegd op een manier zoals bijvoorbeeld de WBTR dat wil. Zorg er als bestuurslid voor dat het eenvoudigweg niet kan. Bijvoorbeeld door het vier-ogen-principe bij betalingen. Door meer personen inzicht te geven in de overmakingen. In het werkboek van WBTR.nl staan suggesties hoe je afspraken kunt maken en vastleggen.