Voor gebruik van de WBTR-omgeving vragen we een financiële bijdrage. Hoewel er alles aan wordt gedaan de kosten zo laag mogelijk te houden, kunnen we het stappenplan niet geheel gratis aanbieden. Dit heeft te maken met de ondersteuning die er onderdeel van uitmaakt. Je kunt het hele jaar bellen naar de helpdesk met alle vragen (ook de juridische) die je hebt. Op die manier hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een gespecialiseerde jurist.

Daarnaast houden we de online WBTR-omgeving in de lucht waar we de werkboeken en documenten opslaan en veilig houden. Daarvoor huren we webservers EN schakelen we een gespecialiseerd ICT-bedrijf in.

Kleine verenigingen en stichtingen betalen de laagste deelname­vergoeding.

De kosten voor deze ondersteuning moeten we doorberekenen. Doordat we spreken en handelen namens veel verenigingen, kunnen de kosten laag blijven. Het is juist daarom dat veel koepelorganisaties met verenigingen als lid een gezamenlijke inspanning doen om het voor kleine verenigingen en stichtingen betaalbaar te maken. De Nederlandse Associatie heeft 200 grotere verenigingen als lid. Vanuit de koepels gaan we alle deelnemers informeren en bouwen we verder aan WBTR.nl zodat iedere vereniging gemakkelijk aan de WBTR kan voldoen. Dat is een gerust gevoel voor bestuursleden, die met de nieuwe wet hoofdelijk aansprakelijk zijn als zaken niet goed zijn geregeld en vastgelegd.

Voor kleine verenigingen en stichtingen vragen we een bedrag van €120,- . Voor grote, geprofessionaliseerde verenigingen is dat bedrag hoger. We hanteren het principe dat sterke schouders zwaardere lasten dragen, als vorm van solidaire samenwerking binnen verenigingsland.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!