Aansprakelijkheid bestuursleden stevig aandachtspunt

In de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuursleden een stevig aandachtspunt. Doordat de wet nieuwe onderdelen bevat betekent dat vanaf 1 juli 2021 de persoonlijke gevolgen voor bestuursleden veel groter kunnen zijn.

Voorheen waren bestuursleden ook al aansprakelijk. In de nieuwe wet is dat uitgebreid. Zo kun je ook aansprakelijk worden gesteld voor daden van medebestuursleden. Bij financiële transacties kan dat grote persoonlijke gevolgen hebben. Daarbij maakt het niet uit of je een betaalde bestuurder bent of een vrijwilliger. Het is voor verenigingen en stichtingen heel onprettig als niemand meer bestuurslid durft te worden of te blijven vanwege dit aspect van de wet.

In de vele webinars die we geven worden hier veel vragen over gesteld.

Angst is niet nodig. Om problemen te voorkomen, moet je als bestuur met elkaar een aantal afspraken maken. En die vervolgens vastleggen. De wet omvat 10 onderdelen die aandacht nodig hebben. Het WBTR-stappenplan helpt je daarbij. Hierin staat wat in bepaalde situaties wel en niet mag. Allemaal uitgelegd in begrijpelijke taal en met een uitlegvideo per onderdeel. Meer informatie op wbtr.nl

Zelf aan de slag met de WBTR

WBTR pakket
Kies je abonnement

Kies het abonnement dat bij je past.

Startsessie met een expert

We helpen je op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Aann de slag met het online stappenplan

In 10 stappen voldoen aan de WBTR. Klaar in 3 uur!

Je WBTR op 1 plek geregeld

In het dashboard bewaar je het overzicht op de WBTR.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief