WBTR voor leden van
Kenniscentrum Filantropie

Wij helpen onze leden

Per 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). WBTR.nl is een initiatief van non-profit koepelorganisaties en grotere verenigingen om hun leden te ondersteunen.

Wij werken hier aan mee. Op die manier kunnen onze leden zichzelf via het WBTR-stappenplan eenvoudig WBTR-proof maken.

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen legt verplichtingen op én er zijn sancties aan gekoppeld, zoals bijvoorbeeld hoofdelijke aansprakelijkheid. Daarom is het van belang dat alle verenigingen en stichtingen hun zaken goed op orde hebben en dat aantoonbaar kunnen maken.

Het WBTR-stappenplan helpt hierbij. Met dit online stappenplan krijg je snel inzicht in wát je moet doen en hóe je het moet doen, zodat het bestuur zich weer bezig kan houden met waar het goed in is: Besturen.

Direct inschrijven?

Gebruik de kortingscode hieronder om 50% korting te krijgen op het WBTR-stappenplan.

Als je de knop ‘Direct inschrijven’ gebruikt, kom je direct op de aanvraagpagina van jouw organisatie en wordt de korting automatisch verwerkt!

Kortingscode

FilantropieWBTR

Voordelen van het stappenplan

Met behulp van het WBTR-stappenplan kost het 3 tot 4 uur binnen één of twee bestuursvergaderingen om alle zaken op orde te hebben.

Meld je aan voor de WBTR nieuwsbrief